Du är här

Internationella scoutcentrum

INTERNATIONELLA SCOUTCENTRUM

Runtomkring världen finns flere olika scoutcentrum. På dessa centrum finns det möjlighet att övernatta, arbeta som volontär, delta i kurser och få vänner från alla världens hörn. De största centrumen erbjuder också förträffliga möjligheter för till exempel kårens eller roverpatrullens utlandsresa.

 

Kandersteg International Scout Centre, Kandersteg, Schweiz 

På Kandersteg finns flera olika övernattningsmöjligheter och det är också möjligt att ordna egna kurser och läger på centrumet. Här kan man leva den dröm som Baden-Powell hade om en ständig mini-jamboree, för centrumet besöks varje år av över 10 000 scouter. Möjligheter att arbeta som volontär på scoutcentrumet är många och varierande, man kan arbeta som allt från klättringsinstruktör till lägerkock.

 

Our Chalet, Adelboden, Schweiz

Our Chalet är det äldsta av WAGGGS scoutcentrum, det grundades år 1932. Centrumet finns i Alperna, nära Bern. Olika evenemang och aktiviteter, som klättring och vandring ordnas för alla som bor på centrumet. Our Chalet erbjuder också olika kurser och många olika möjligheter till volontärarbete.

 

Sangam, Pune, Indien

Sangam finns nära Mumbai i staden Pune. Centrumet erbjuder många olika utbildningsaktiviteter, ofta med fokus på flickors ställning och det indiska samhället. På Sangam kan man arbete som volontär både på centrumet och i staden. Genom centrumets Community Volunteer Programme kan man göra frivilligarbete i olika hjälporganisationer ute i samhället, t.ex. i skolor för gatubarn eller med att informera om HIV/AIDS.

 

Our Cabaña, Cuernavaca, Mexiko 

På Our Cabaña ordnas olika evenemang med teman som till exempel mexikansk kultur, lokalt hjälparbete, internationell scouting och WAGGS olika projekt. Volontärarbete kan göras i samband med centrumets program.

 

Pax Lodge, London, Storbritannien

Pax Lodge finns i norra London, som granne med WAGGGS världskontor. På centrumet ordnas kurser om flickors ställning och om samhällelig påverkan. Volontärarbete på centrumet kan göras i samband med marknadsföring, kontorsarbete eller programmet. Pax Lodge erbjuder också övernattningsmöjligheter enligt bed and breakfast-principen.

 

Cairo International Scout Centre, Kairo, Egypten

Kairos internationella scoutcentrum finns beläget i hjärtat av Kairo. Centrumet erbjuder goda faciliteter för övernattning, konferenser och utbildningsevenemang.

 

Baden-Powell House, London, Storbritannien

Baden-Powell House, för personer bekanta med stället känt som B-P House, finns i Södra Kensington i London. Just nu fungerar centrumet som scouthostell och konferenscentrum.

 

Mer information om dessa scoutcentrum och de tjänster de erbjuder får du bäst direkt från centrumens hemsidor eller genom att skicka e-post till centrumet. Om du vill tillbringa sommaren eller några månader utomlands är att jobba på centrumen en otrolig möjlighet. Om du är över 18 år och längtar efter lite omväxling borde du absolut pröva! Egenskaper som goda språkkunskaper, flexibilitet och anpassningsförmåga är till fördel om du vill arbeta på ett scoutcentrum. Var inte heller vara rädd för att hugga i eller för arbete. För att arbeta på ett scoutcentrum kan du ansöka om understöd. Mer information om detta finns fås av den internationella sekreteraren på scoutstationen, international [ät] fissc.fi

Luokittelu: