Du är här

Lediga stabsuppdrag

Stabsuppdrag

Ledarstödsgruppen söker: 

 

https://verksamhet.scout.fi/aktuellt/uppdragsborsen20

 

Lägerchefer och stabsmedlemmar till förbundslägret 2020

Vi söker patrullen (staben) som förverkligar förbundslägret 2020! Förbundslägret 2020 är till för alla scouter, kompisar och intresserade - vi hoppas kunna se 2020 eller flera delta i den bästa lägerupplevelsen sommaren 2020! 

Längd på uppdrag: Våren 2018-utgången av 2020.

Uppdragets innehåll:

Vår vision är att patrullen leds av en trio som följer chefstrio-konceptet och består av:

Lägerchef: Lägerchefen leder lägret tillsammans med programchefen och uppdragschefen. Lägerchefens främsta ansvarsområde är administrationen och ledningen av lägerorganisationen.

Programchef: Programchefen ansvarar för att lägerprogrammet blir en oförglömlig upplevelse för lägerdeltagarna. Till lägerupplevelsen hör häftigt program för alla åldersgrupper och förstås härliga FiSSc-lägerklassiker som lägerbål och Nattens öga.

Uppdragschef: Uppdragschefen ansvarar huvudsakligen för att ledarna på lägret skall ha ett lämpligt stort uppdrag, alla får möjlighet till ett uppdrag som intresserar den och lägrets resurser fördelas på ett effektivt och trivsamt sätt.

Du kan söka om chefsuppdrag som en enskild individ eller tillsammans med någon annan. Alternativt kan du anmäla intresse för något annat stabsuppdrag i patrullen.

För att alla ska ha lämpligt stora uppdrag och passliga utmaningar tror vi att ca 10 personer är en bra patrullstorlek (med chefstrion inräknad). Tillsammans bygger ni sedan upp den patrull som är kärnan i förbundslägret 2020!

Styrelsens visioner för lägret:

 • Trioledarskap och coaching används i lägerorganisationen, så att de som förverkligar lägret får jobba i team och utvecklas i sin uppgift.
 • Lägret är inkluderande och tillgängligt för alla, det har en trygg och öppen atmosfär.
 • Förbundslägret stöder kårernas välmående och gemenskap innan, under och efter lägret. Kårstödsperspektivet genomsyrar lägret.
 • Programmet bjuder på en blandning av både praktiska scoutfärdigheter och nya inspirerande element.
 • Förbundslägret blir det evenemang som lyfter fram scoutingen som samhällsaktör i Svenskfinland, både genom samarbeten i samhället och synlighet i media, som även når de unga.

Vi söker dig som:

 • Är en engagerad och driftig person som arbetar bra såväl ensam som i grupp, har en kreativ syn på hur man skall förverkliga scoutprogrammet och är positivt inställd till att prova något nytt.
 • Kommunicerar väl, är lösningsinriktad och inkluderande gentemot patrullen, kårerna och förbundet.
 • Känner dig taggad för ett större uppdrag, där du verkligen får utmana dig och utveckla ditt ledarskap.

 Vi erbjuder dig:

 • Möjligheten att utvecklas i ett uppdrag, att få samarbeta med nya människor och aktörer samt att förverkliga ett läger som blir ett minne för livet för flera tusen scouter.
 • En chans att forma målsättningar och riktlinjer för lägret tillsammans med styrelsen, och därmed få insyn i hur man leder en stor organisation.
 • Möjlighet att påverka hur den finlandssvenska scoutingen ser ut i början av 2020 talet.
 • Stöd i uppdraget genom FiSSc:s verksamhetsområden och en styrgrupp och förstås också både styrelsens, personalens och alla kårers hjälp.

Ifall du är intresserad får du gärna meddela ditt intresse via följande formulär där du/gruppen beskriver dig/er själv(a) och kort berättar varför just du/ni skulle platsa i lägerstaben! Skicka in ansökan senast 6.5. Vi kommer att kontakta intresserade redan under ansökningens gång, så lämna inte din ansökan till sista minuten!

Har du frågor om uppdraget kan du kontakta vice scoutchef Eric Jansson (eric.jansson@scout.fi) eller styrelsemedlem med ansvar för program Jockum Lundsten (jockum.lundsten@scout.fi).

HÄR hittar du uppdragsbeskrivningen. 

 

Stabsmedlemmar för FisscAkademien i Karis, Lärkkulla 26-28.10.2018

Längd på uppdrag: April-november 2018

Uppdraget kräver (i tid): Deltagande i alla möten (ca 1-2/månad) och aktivt arbete både självständigt och i grupp mellan mötena samt deltagande under själva evenemanget 26-28.10.

Uppdragets innehåll i korthet:

 • Delta i planeringen och utförandet av FisscAkademin 2018 med temat "Gör det du annars inte skulle göra."
 • Staben gör internt upp en ansvarsfördelning som exempelvis kan bestå av: sammankallare, scoutfärdigheter, upplevelser, roverprogram, mångfald, värderingar, trivsel, fiilis, lokalkännedom, nätverksarbete, ledarutbildning - du har med andra ord möjlighet att jobba med sådant som intresserar just dig.

Vad förväntar vi oss av dig:

 • Att du är med och förverkligar projektet från april-november 2018.
 • Nya idéer och tankar, samt en vilja av att jobba för scoutingen, dess värderingar och världsfred.

Vad ger vi dig:

 • Ett tidsbundet projekt där du får jobba i ett motiverat team med stöd av kanslipersonal.
 • En möjlighet att testa på hur det är att vara aktiv i förbundet och få nya kontakter inom förbundet.
 • Möjlighet att vara med och förverkliga ett evenemang under utveckling som erbjuder insiktsfulla upplevelser för roverscouter och ledare. 
 • Personlig utveckling.

Har du frågor om uppdraget kan du kontakta scoutchef Malin Lindholm eller verkamhetsledare Jonna Sahala. Här hittar du beskrivingen av uppdraget.