Du är här

Höstmöte

Söndagen den 29.10.2017 är det dags för förbundets höstmöte som den här gången ordnas i Vasa! För att göra höstmötesupplevelsen rolig och givande har vi sammanställt några tips:

How to höstmöta?

  1. Packa smart. Sockor, stickning, glasögon, godis, tuggummi, papper att skriva små lappar på till grannen. Allt det här kommer att göra din mötesupplevelse mycket mer givande!
  2. Titta en gång till på handlingarna. Du har sett dem, du kollade att det är många lappar, men kolla en gång till. Särskilt rader som börjar med "Beslutsförslag". Skriv några spontana framska sträck vad det skulle innebära för dig och din kår om höstmöte skulle besluta så. Ingen skillnad eller rent av bättre? Great! Du behöver inte ringa Scoutchefen för mer information och förtydliganden!
  3. Läs instruktionerna. Du kollade innehållet en gång till, nu är det dags att kolla det praktiska - how to? Valordningen är viktig, röstningsförfarandet bra att känna till, mötesteknik häftet lönar sig att snegla på.
  4. Ställ dem. Har du en fråga gällande FiSSc:s verksamhet som du tänkt länge på men inte är säker på när du får fråga? Svaret är nu, på höstmötet. Ställ dem sakligt och konstruktivt och få ett bra svar genast! Om frågan är detaljerad och specifik kan det löna sig att maila Scoutchefen på förhand, för att se till att du får ett bra svar!
  5. Ha roligt! Hur kan man ha roligt på ett höstmöte? Otaliga sätt! Genom att vara aktiv, förbereda sig väl innan och se det hela som höjdpunkten i en mikrodemokrati där precis du är den viktigaste delen i hela mötet. Njut av det!